Het voorjaar lonkt. Welke nieuwe raamdecoratie kies jij?

Yes!!  Nu de winter ons gaat verlaten is het tijd voor méér kleur.

Raamdecoratie is één van de belangrijkste sfeermakers in huis. De kleurtoon in huis kan er door worden bepaald. Dat komt omdat het licht eest door de raamdecoratie valt en de kleur hiervan opneemt.  Zou je een rode raamdecoratie hebben, dan zullen bijvoorbeeld witte wanden een roze tint krijgen.  Echte voorjaarskleuren zijn natuurlijk geel en groen tinten maar dit jaar zit hier ook zacht blauw en enkele taupe kleuren tussen.  We gaan je enkele kleuren en producten voorstellen die in 2018 trendy zijn.

Rolgordijnen

 Bron: Raamdecoraties.nl

Je kunt van rolgordijnen zeggen dat ze sinds de jaren 60 niet meer weg te denken zijn. Ze zijn uiterst functioneel en je kunt er perfect de zon me buiten houden en ‘s-avonds je raam blinderen. Je kunt ze grofweg in drie soorten indelen:

Transparant; dit is licht doorlatend en doorzichtig,

Semi transparant; Dit is licht doorlatend maar ondoorzichtig,

Verduisterend; Dit is doek dat geen licht meer doorlaat.

Een rolgordijn kun je desgewenst in een mooie kast laten inbouwen om het in te passen in je interieur. Je vindt deze altijd wel in de nieuwe kleuren.

Duo rolgordijnen

Dit is een product dat de laatste jaren erg aan populariteit heeft gewonnen. Omdat je het heel functioneel kunt gebruiken zie je duo rolgordijnen op steeds meer plaatsen terug. Het is een vitrage en een overgordijn in één. De doorkijk kun je zelf instellen van doorzichtig tot gesloten.  Ook zijn er tegenwoordig mooie verduisterende varianten verkrijgbaar. Een duo rolgordijn is in veel kleuren op maat verkrijgbaar.

 Bron: Duorolgordijn.eu

Houten Jaloezieën

 Bron: Raamdecoratieshop.nl

Voor houten jaloezieën geldt dat ze de laatste jaren ook aan populariteit hebben gewonnen. Verkrijgbaar in veel voorjaarskleuren in 50 mm lamellen. Deze lamelbreedte stamt uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Die was toen razen populair in aluminium lamellen. Je kunt de jaloezie ook voorzien van breed ladderband. Je kadert deze zo in stukken en dat geeft een knusse uitstraling en shutter effect.