Uitgelicht: Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn de mix van vitrage en overgordijnen in één.

Ga je binnenkort je woonkamer of slaapkamer een make over geven en weet je nog niet wat je voor de ramen gaat hangen.  Kijk dan eens naar duo rolgordijnen. Het stof waarvan een duo rolgordijn is gemaakt heeft afwisselend gesloten en doorzichtige stroken.  Het stof komt in een sier koof te hangen als een soort lus.  Aan de raamzijde zit het vast aan de koof en aan de binnenzijde is het aan een rol buis bevestigd. Onder in de lus bevind zicht een buisje dat in de lus rolt, al dan niet gekoppeld aan een extra verzwaring. Door het stof boven op de buis te rollen schuiven de stroken aan de voorzijde vóór de de stroken aan de achterzijde door.  Zó kun je het gordijn doorzichtig of juist gesloten maken.  Je houdt gemakkelijk de zon buiten of tempert de lichtinval. Je kunt uiteraard ook de inkijk van de buurvrouw perfect buiten houden.

Kleuren en maten

Je vindt duorolgordijnen tegenwoordig in veel kleuren.  Bij de bouwmarkt zoals bijvoorbeeld Hornbach vindt je veel kant en klare bulk gordijnen. Als het voor tijdelijk is en je niet veel eisen aan je duo rolgordijn stelt zou je hier voor kunnen kiezen.  Je moet dan wel het metaal nog op maat zagen en het stof knippen. Je zou dan ook kunnen overwegen om voor een beetje méér een professioneel duo rolgordijn op maat te kopen.

 Foto van duorolgordijnen.eu

Het voordeel van op maat laten maken is evident.  Het doek is strakker gesneden, de koof is mooier gezaagd en de verzwaring aan de onderzijde is zwaarder dan bij een kant en klaar product dat immers alleen maar is gemaakt om zo goedkoop mogelijk te zijn. Een grote collectie waar je de gordijnen op maat kunt laten maken vindt je op raamdecoraties.nl Je kunt er kiezen uit meer dan 200 verschillende stoffen. Bovendien pas je met de vele sier koven en randen het gordijn gemakkelijk aan naar je eigen smaak.