Een elektrisch duo rolgordijn

Wat moet je weten als je elektrische duo rolgordijnen gaat kopen

Je hebt een groot huis met 24 ramen. Je hebt het duo rolgordijn als jouw raamdecoratie gekozen maar je ziet op tegen het handmatig bedienen van al die ramen en je overweegt om de duo rolgordijnen elektrisch aan te schaffen. Waar moet je dan op letten en wat is er allemaal mogelijk in deze moderne tijd van domotica en draadloos.bedienen. We zetten een aantal punten voor je op een rijtje.

Elektrische duo rolgordijnen

De motors

Batterijmotor: Er zijn diverse typen motoren voor duo rolgordijnen leverbaar.  Zo neemt de populariteit van batterijmotoren toe. Het duo rolgordijn met batterijmotor laadt je gemiddeld zo’n 4 x per jaar op. Het voordeel is dat er nergens kabels lopen. Batterijen gaan tegenwoordig net zo lang mee als de levensduur van het rolgordijn. Het is dus erg comfortabel en veilig. Zo zijn er ook eenvoudige magnetische klik kabels zodat je niet op afstand de micro usb kabel in het kleine contact hoeft te drukken maar de kabel eenvoudig aan klikt..

230V motor: deze motor laat je door een installateur rechtstreeks op het net aansluiten of je voorziet de kabel van een stekker en steekt deze in het stopcontact.  ER zijn meerdere typen van deze motor. Het duo rolgordijn met een twee draad motor en draadloze bediening via een afstandsbediening, maar ook met een drie draads motor welke voorzien is van schakeldraden.  Deze kan dan via een wandschakelaar worden bediend of worden aangesloten op een bekabeld domotica systeem. Het schakelen gebeurt dan vanuit de centrale unit van het domotica systeem.

bedienen van je duo rolgordijn.

Het bedienen van de duo rolgordijnen wordt steeds comfortabeler. Je bedient ze met de bijgeleverde afstandsbediening of in combinatie met een verbinding-hub via een app op je tablet of smartphone. Een afstandsbediening kan in de regel tot wel 15 duo rolgordijnen bedienen, apart of allemaal tegelijk.  Ook kun je er een tussenstop op instellen zodat elk duo rolgordijn naar de vooraf ingestelde tussenpositie gaat.

Het is erg trendy om duo rolgordijnen via een app te bedienen. Een smart controller van nog geen vier tientjes maakt dat mogelijk. Je kunt dan tot 99 verschillende rolgordijnen en/of andere apparaten aansturen waar ter wereld je ook bent.  Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding.

Spraak besturing

Wil je nog iets verder gaan en spraak commando’s geven.  Ook dat kan. De bovengenoemde smart controller kun je verbinden met Amazon Alexa. Je stuurt dan met je stem het duo rolgordijn aan.

Meer weten over elektrische duo rolgordijnen, kijk dan eens op deze website