Uitgelicht: Duo rolgordijn tot 300 cm breed

Het wordt mogelijk een duo rolgordijn op maat te laten maken tot 300 cm breed

Het duo rolgordijn is verworden tot een vaste waarde in raamdecoratie land. Na de introductie zo’n 15 jaar geleden heeft het in Nederland en België een succesvolle opmars gemaakt en zal het ook in 2019 mateloos populair zijn. Wat is nu het succes achter dit product? We vroegen het aan de online marktleider in duo rolgordijnen. Dit is de Nederlandse fabrikant Hewo®. Dit jonge raamdecoratie merk timmert hard aan de weg en als consument kunt je rechtstreeks af fabriek kopen.

Hewo duo rolgordijn 300 cm breed Foto: www.duorolgordijn.eu

Hoe werkt een duo rolgordijn

Het rolgordijn heeft twee lagen stof die afwisselend doorzichtig en niet doorzichtig zijn. Dit systeem bevat altijd een cassette of montage profiel. Deze is nodig om aan de raamzijde één stoflaag vast te zetten. IN feite is het één doek dat als het ware als een lus hangt waarin een rol buis ligt. Aan de raamzijde zit het doek vast en aan de kamer zijde zit in de cassette een rolbuis die het stof oprolt. |Als je start met oprollen schuiven de stroken voor elkaar door. Zó zet je het rolgordijn open of dicht en houdt je inkijk of zon buiten en regel je het licht dat de kamer binnen komt. Je kan dus heel veel met een duo rolgordijn.

Op maat tot 300 cm breed

Tot voor kort was het niet mogelijk om en duo rolgordijn tot 300 cm breed te produceren. De weverijen waren technisch nog niet zo ver. Sinds kort heeft de vaste weverij van Hewo welke toonaangevend is in de wereld, nieuwe weef machines en een finish straat welke deze breedte mogelijk maken. Hewo levert enkel duo rolgordijnen op maat. Men biedt een groot assortiment stoffen waarvan twee series tot 3 meter breed. Je hebt veel keuze in sierkoven en rand-afwerking en desgewenst kun je het gordijn elektrisch bedienen met een traditionele afstandsbediening maar ook met een app via smartphone of spraak besturing via google home of Amazon alexia.